Xansation fotoshoot.

Vorige week zondag zakte we af naar Tienen. Meer bepaald naar het oud Lyceum en tekenschool. Dit gebouw staat klaar om gesloopt te worden. Als je binnenin een kijkje neemt, zou je denken dat dat al gebeurd is. De gangen en klassen zijn verzadigd van de graffiti, het glas van de ramen ligt verspreid over de vloer samen met de deuren. Trapleuningen zijn van de trappen gewrongen en de lamparmaturen zijn van het plafond geslagen.
Met andere woorden de ideale locatie voor een shoot met een rockband! En niet zomaar een band... Xansation

Xandee begon op 14 jarige leeftijd al aan haar professionele zangavontuur als vrouwelijke helft van het duo Touch of Joy. Na ettelijke hits en tournees in binnen- en buitenland besloot Xandee om zich op haar solo carrière te concentreren. Hoogtepunt daarvan was uiteraard ons land te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2004 in Istanbul. 
De muzikanten van Xansation zijn eveneens doorwinterde muzikanten. Geen podium in België bleef onbetreden. Van Palais des Bozar tot het Sportpaleis, de Botanique tot Dranouter. Deze jongens hebben overal pluimen verdiend.

Xansation voices...

Het lyceum is een vrij grote school en het heeft me dan ook een uurtje gekost om wat interessante locaties te vinden. De eerste set zetten we op op een van de trappen die naar het eerste verdiep leid. De band vond de graffiti op de muur interessant...

Highway to Hell

Na overleg, met de manager van de band, kreeg ik een goed idee van het soort foto’s dat de band verwachtte. Er werd gepraat over een zeer wijd shot waarin de bandleden over de scene verspreid stonden. Jammer genoeg waren de ruimtes in de school eerder kleiner. Hier hebben we ondertussen een oplossing voor gevonden in de vorm van een andere locatie. Er komt dus nog een vervolg op deze shoot...

Hier werden we aangetrokken door het perspectief dat de lampen aan het plafond en raampartijen biedt.

Blue graffiti

Wanneer de dag er zo goed als opzat en de meeste bandleden zich al aan het omkleden waren, bemerkte we pas de zwart geverfde muur in de ruimte waar we het materiaal gestockeerd hadden. Nog snel even de band tegen de muur en schieten maar…!

Green backlight...

Houd deze site en de Facebook feed in de gaten voor het laatste nieuws over het vervolg op deze shoot.

Facebook Castle14 Photography

Facebook Xansation

Xansation website

See ya!

Raf